Laatste Nieuws

Matthias Krols wint nipt. Ruud Verbakel weer oppermachtig.

Een frisse avond deze week in Asten Heusden. Maar weer droog. Toch iets minder starters bij de masters deze keer. De wedstrijd werd verreden op een ronde 4510 meter lang. De 37 amateurs legden deze 14 keer af, totaal 63,1 km met een gemiddelde van 43 km per uur en de 25 masters 11 keer, totaal 49,6 km met 41,6 km/uur gemiddeld.

Al bij de tweede doorkomst was er een kopgroep van vier met 200 meter voorsprong, Daniele Manca, Bart Gerits, Wesley Schattevoet en Marcel Ruyten.  Na nog eens een km of tien sprongen Erwin Bakker en Matthias Krols naar hen toe. 9 km hadden ze nodig om ze in te halen. En met zijn zessen wisten ze goed samenwerkend de voorsprong te laten groeien tot bijna 2 minuten. Met nog 4 ronden te gaan sprongen Manca, Bakker en Krols weg. De andere drie vielen al snel terug. Ruyten werd uiteindelijk opgeslokt door het peloton en werd 17e.  Gerits en Schattevoet wisten het peloton nog net voor te blijven en werden 4 en 5. Van voren ging het tussen de drie. Manca en Krols sprintten zij aan zij naar de meet. De fotofinish moest er aan te pas komen waarna Krols als winnaar werd uitgeroepen. Manca werd twee en Bakker drie.


Bij de masters ook in het begin meteen een kopgroep van vier: Bas Janssen, Ronnie Denier, Stephan Muijres en Marc Janssen wisten de rest op een halve minuut te zetten. Maar de kleppers uit België zagen dat niet zitten en openden de jacht. En halfweg koers sloten Bert Meuwis, Kurt Houben, Fredric Wilmet en Ruud Verbakel bij hen aan. Verbakel dacht: "Erop en erover" en sprong meteen weer weg. Meuwis en Houben lieten het daar niet bij en konden hem weer achterhalen. Ook hier dus drie man de laatste rondes reden. Meuwis trok de sprint aan, maar Verbakel had nog het meest over en klopte hem. Houben werd derde.

Spannende strijd in Merselo, winst voor Wouter Salden en Kurt Houben.

En weer een woensdagavond met heerlijk weer. Dit keer was Merselo aan de beurt. Marcel Ruyten heeft weer veel werk verzet en de zaken geregeld om deze wedstrijd te kunnen verrijden. De start-finish was een paar honderd meter verplaatst, maar het parkoers was hetzelfde. Dat was een grote reden waarom de renners kwamen. Het is een mooi parkoers voor zo'n wedstrijd. De ronde is 4570 meter lang. De 37 amateurs legden deze 14 keer af, totaal 64 km en de 35 masters 11 keer, totaal 50,3 km.

Bij de derde doorkomst was er een kopgroep van vier, Kristian Michiels, Bart Gerits, Thomas Mertens en Pelle Krol reden met een voorsprong van 15 seconden de vierde ronde in. Maar twee ronden later werden ze weer terug gehaald. Meteen sprongen Roy Steuten en weer Mertens weg. Een kleine twintig km later kregen ze gezelschap van Quint Meuwese, Marcel Ruyten, Daniele Manca en Wouter Salden. Deze zes kwamen tot 35 tellen voorsprong maar daar begon het peloton aan te knabbelen totdat er op de meet nog maar enkele seconden overbleven. Leroy Provenzano, de winnaar van vorige week, wist ze nog bij te halen. Maar de sprint was spannend. De video moest er aan te pas komen. Met maar een banddikte voorsprong wist Salden Mertens voor te blijven. Daarachter werd Steuten derde. 

Bij de masters zagen we al meteen een ontsnapping van Edwin Raats en Sander Dijkink. Maar het mocht niet zo zijn. Raats kwam nog een ronde alleen aan kop voorbij, maar werd later ook ingerekend. Daarop sprongen Ruud Verbakel, Kris van der Moeren, Kurt Houben en Bert Meuwis weg. Deze vier Belgen konden het peloton op maximaal 40 seconden zetten. Houben won de sprint die Verbakel aanging. Meuwis werd daarachter derde.

Bloemen weer naar België, Leroy Provenzano en Kurt Houben winnen in Zeilberg

Ook deze woensdagavond heerlijk weer in Deurne Zeilberg. En zo kwamen er 39 amateurs aan de start en 30 masters. Het parkoers telde 3640 meters en was gelegen aan de Ommezwanksedijk in de Zeilberg. De amateurs moesten 17 keer rond en dus 61,9 km. De masters stopten 2 ronden eerder en reden 51 km.

Al snel werd de wedstrijd geopend. Teun van Poppel, Daniele Manca en Leroy Provenzano sloegen een gat van 200 meter. Maar na 10 km wedstrijd was het al gedaan met die poging. Daarna had het peloton de wedstrijd goed onder controle. Niemand kon wegkomen. We zagen nog even een klein gaatje voor Peter Stienstra en Wouter Salden. Maar verder liep het uit in een massasprint. De winst ging naar Provenzano die net wat meer over had dan Stienstra. De derde plaats ging naar Tijl Swennen. De gemiddelde snelheid lag ook vandaag weer op 43,5 km/uur.

De masters reden 42,1 km/uur. Hier meteen een ontsnapping van Ronny Denier en Stephan Muijres die samen al meteen na een ronde 30 seconden voorsprong hadden. Sander Dijkink en Timmy Maes gingen op zoek naar de vluchters. Ze kwamen op 25 seconden van hen en hadden een gat van 18 tellen op het peloton. Maar dit peloton haalde de achtervolgers terug waarna Ruud Verbakel en Kurt Houben de jacht inzetten. Ze kwamen bij de koplopers en ook Bert Meuwis sloot bij hen aan. Het peloton kwam op 21 seconden. De ronde erna was er weer een complete hergroepering. Met nog drie ronden te gaan probeerde Denier het nog een keer, dit keer met Dijkink samen. Een viertal sprong naar hen toe, Verbakel, Meuwis, Jeroen Hendriks en Houben. Samen hadden ze al snel 50 seconden voorsprong. De zes sprintten samen af en Houben was Verbakel te snel af. Daarachter wist Ronny Denier nog net voor Meuwis derde te worden.

Erwin Bakker wint de Ronde van Milheeze Hoeven. Ruud Verbakel wint weer bij de masters.

Een zonovergoten wedstrijd in Milheeze. Het complete tegenovergestelde weer vergeleken met dinsdagavond. Vandaag was het parkoers gelegen aan de Hoeven in Milheeze en dat werd met 4420 meter 14 maal afgelegd door de amateurs. De masters finishten 2 ronden eerder.

De amateurs hadden er meteen zin in. Vooral de Junioren in het veld reden regelmatig voorop. Al meteen de eerste doorkomst lag de junior Sven Joosten voorop. Na een ronde ontstond een kopgroep van 8 man met daarbij de jonge Jip Schouren die zo'n 15 tellen voorsprong opbouwden. Ze werden echter teruggehaald. Voor de medevluchters Daniele Manca en Teun van Poppel duurde het paar ronden langer voor ze ingerekend werden. Maar meteen ontstond er een nieuwe groep van 7 man waaruit even later Martijn Gijsbers en Tijl Swennen terugvielen in het peloton. De overgebleven vijf wisten 25 seconden voorsprong te nemen. Met nog 17 km te gaan sprong Erwin bakker weg. De overige vier zagen hun voorsprong op het jagende peloton teruglopen en de achterstand op Bekker groter worden. In de laatste ronde werden ze opgeslokt door het peloton. Bakker won de wedstrijd. Daarachter sprintte Stijn Hanegraaf naar de tweede plek en Leroy Provenzano werd derde. Het gemiddelde lag weer op 43,5 km/uur.

Ook de masters reden bijna 42 km/uur. Na 9 km sprongen Bert Meuwis en Ruud Verbakel weer weg. Samen trapten ze naar een voorsprong van rond een minuut. Daarachter deed het peloton wat ze konden maar de twee waren weg. Verbakel was weer de snelste van de twee. En Meuwis werd dus weer tweede. Net als in Vlierden vorige week. Daarachter won Kurt Houben de sprint van het peloton en werd daarmee derde.

Let op als je naar Milheeze komt.

Kom je uit de richting van Helmond over de N270, dan is het niet mogelijk om bij de afrit bij Deurne Walsberg richting Milheeze te rijden.

Je moet dan een afrit eerder nemen en de wegomlegging volgen. Zie het kaartje .

Of via navigatie een andere route kiezen.

Winst voor Martijn Gijsbers in Vlierden. Ruud Verbakel wint bij de masters.

In de middag begon het te regenen en dit hield niet op tot bijna aan het eind van de wedstrijd op het 3330 meter lange slingertracé in Vlierden. En dat weer had natuurlijk zijn impact op het aantal deelnemers. Toch nog 29 amateurs gingen van start, maar slechts 16 masters.

De snelheid lag met 42,6 niet zo hoog als anders, maar dat lag natuurlijk aan het bochtige parkoers. Er waren veel pogingen om weg te komen maar niemand kreeg meer dan 100 meter voorsprong. Martijn Gijsbers kwam regelmatig als eerste door. Maar ook Daniele Manca en Bart Gerits reden enkele ronden iets los. En ook Koen Wulterkens probeerde om weg te komen. Bij het ingaan van de laatste ronde had een drietal een gaatje van 7 tellen en zij wisten dit te houden tot op de meet. Gijsbers won de spurt nipt van Bart Gerits. Marcel Ruyten werd derde.

Ook de masters reden goed door 42,3 km/uur. Hier echter grotere gaten. Nick Riddy en Kurt Houben handen na 7 km wedstrijd een voorsprong van 14 seconden. Later kregen ze gezelschap van 6 achtervolgers en al snel reed alles weer bij elkaar. Na bijna 30 km sloegen Bert Meuwis en Ruud Verbakel een gat en bouwden dit samen uit tot meer dan een minuut. Verbakel was de rapste van de twee. En Meuwis werd dus tweede. Sander Dijkink won de sprint van het peloton.

Erwin Bakker wint weer. Kurt Houben snelste master in Asten Diesdonk.

Bijna 40 renners in allebei de categorieën gingen van start op het parkoers aan de Diesdonk in Asten. Het was lekker fietsweer, droog en niet te warm. 

Al vanaf de start gooide Massimo Vanderaerden, winnaar in De Mortel, de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok. En na 20 km lukte het eindelijk om een gaatje te slaan. Dit groeide langzaam tot 20 seconden, maar werd daarna ook weer rap teruggepakt. Meteen toen dat geregeld was, sprong Max Rijvers weg en kreeg even later gezelschap van Erwin Bakker. Deze twee konden wel een gat slaan van ruim 35 seconden. Samen gingen ze de eindsprint aan, maar Bakker was te sterk. Rijvers werd twee en de pelotonsprint werd gewonnen door Jorrit Vanhamond. De amateurs noteerden een snelheid van 44,5 km per uur.

Bij de masters werd ook ontzettend hard gereden. Hierdoor was het moeilijk wegkomen Steeds reden er anderen aan de leiding, soms met enkele tellen voorsprong maar de ronde erna waren het weer anderen die de koppositie innamen. Na 35 km sprongen Piotr Kornafel en Kurt Houben weg. Samen konden ze de rest 350 meter voorblijven. De sprint werd al van lang ingezet en het was Houben die hem won. Kornafel werd tweede. En Jochem van der Doelen die in de laatste twee ronden de achtervolging had ingezet werd derde.

Peter Stienstra en Bert Meuwis gaan voor de winst in Gemert.

Het mooie weer van deze eerste meidag zorgde voor een kleine 50 amateurs en bijna 30 masters aan de start. 

De amateurs die 61 km moesten afleggen hadden er de vaart goed in zitten. Er was geen wegkomen aan. De eerste 25  km steeds een compleet peloton wat met 44 km/uur de rondjes reed. Op dat moment kon Martijn Gijsbers samen met Peter Stienstra een gaatje slaan. Stienstra zette door en Gijsbers viel terug in het peloton. maar vier anderen, Daniele Manca, Kristian Michiels, Nick Riddy en even later Jos Castelijns sloten bij de vluchter aan en samen zetten ze het peloton in de volgende 25 km op ruim een minuut achterstand. Zelfs met een gemiddelde van 43,2 kon het peloton ze niet terughalen. Stienstra won de sprint voor Manca en Castelijns.

Bij de masters al van meet af aan een ontsnapping van Peter Bylois en Bert Meuwis. Ze zetten de rest al snel op 45 tot 50 tellen en hielden dat redelijk goed vast. Kurt Houben probeerde ze halfweg koers nog terug te halen, maar zelfs met hulp van Roy Steuten lukte dat niet. Toch probeerde Houben het nog een keer in de voorlaatste ronde en trok ook het peloton mee, dichter bij de vluchters. In de sprint wist Meuwis de achtervolgers nog voor te blijven. Daarachter werd Houben tweede en Steuten derde. Bylois viel terug naar de 4e plek.

Natte wedstrijd in Bakel, winst voor Verbakel en Bakker.

Nat en koud en harde wind in Bakel en dus weer een laag aantal starters bij de inschrijving. De regen viel wel mee tijdens de wedstrijd, maar enkele stevige buien hadden alles goed nat gemaakt waardoor de bij vlagen zeer sterke wind zeer koud aanvoelde. Er waren 26 starters bij de amateurs die 62,3 km moesten afleggen en 18 masters die streden over 49,8 km.

Net als vorige week lag ook nu de gemiddelde snelheid laag. De amateurs reden 41,6 km/uur en de masters 41,0. Na 25 km ontstond de eerste echte kopgroep van 5 die een 15 seconden voorsprong nam. Thomas Mertens, Jelle Schuermans, Martijn Gijsbers, Bart Gerits en Gert van Rhijn. Twee ronden van 4150 meter later sprongen Leroy Provenzano en Erwin Bakker vanuit het peloton naar de kopgroep. Mertens vile weg met een lekke band en de overgebleven 6 hielden stand op zo'n 15-25 tellen voor het peloton. In de laatste twee ronden had het peloton het wel gezien en klom de voorsprong op. Bakker won de sprint voor Schuermans en Porvenzano.

Bij de masters was het na 4 ronden dat de Belgen Bert Meuwis en Ruud Verbakel wegsprongen. Ze liepen samen steeds verder uit tot een minuut. Na 37 km wedstrijd moest Meuwis Verbakel laten gaan, maar hij streed door, leek even nog  terug te komen maar kon hem niet van de overwinning afhouden. Meuwis werd tweede. De sprint van het peloton werd door Jules Bremers, winnaar in de Mortel, gewonnen en hij werd daarmee derde.

 

De Ronde van de Mortel gewonnen door Massimo Vanderaerden en Jules Bremers.

Na een zeer natte dag met zelfs sneeuwbuien in België meldden zich dit keer beduidend minder starters bij de inschrijving. 28 starters bij de amateurs en 16 bij de masters.
De amateurs deden dit keer een wedstrijd over 63,4 km en de masters reden 52,8 km.

Er werd minder hard gereden, maar wat wil je ook in die kou. Al vanaf de eerste doorkomst sprongen er twee man weg; Hein Biemans uit Rucphen en de Turnhoutenaar Massimo Vanderaerden.  Ze werden niet meer teruggezien door het peloton. Hun voorsprong groeide tot 1 minuut 10 seconden. Wat er ook geprobeerd werd in het peloton, het lukte niet echt om er iets van af te snoepen. Vanderaerden won de sprint voor Biemans. Een minuutje later wist Daniele Manca uit Bree de rest ruim voor te blijven en werd daarmee derde.

Bij de masters was het Sander Dijkink die als eerste wegsprong. Na 15 km kreeg hij gezelschap van een vijftal en met die zes werd goed samenwerkend de voorsprong uitgebreid tot ruim 45 tellen. Het peloton kon de achterstand in de laatste ronden nog wel terugbrengen tot 20 seconden, maar de zes vluchters maakten uit wie de bloemen kreeg. Het werd nog een felle sprint waarbij Jules Bremers uit Brunssum met een 15 cm verschil de winnaar van vorige week, Ruud Verbakel uit Bree klopte. Daarachter werd Kurt Houben uit Peer derde.

 

Pagina's