Winst voor Lommelnaren Niels Vreys en Benny Claes

Vandaag werd begonnen met stil te staan en stil te zijn ter herdenking aan allen die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid. De vrijheid die wij genieten waardoor we, onder andere, elke week een wielerwedstrijd kunnen rijden. 

Vanaf de start werd er weer stevig gekoerst. De snelheid lag weer hoog op het 5100 meter lange parkoers. En doordat er ook niet veel wind stond werd het weer heel moeilijk om weg te komen.
Niet dat het niet geprobeerd werd, maar het lukte gewoonweg niet. Na een kilometer of tien probeerde Dennis Willems, de winnaar van vorige week in Bakel, een gat te slaan. Hij kreeg 10 seconden op een achtervolger, Gody Jacobs, en 17 op het peloton. Maar het lukte niet om het groter te maken, na 20 km wedstrijd werden ze teruggehaald, waarna Martijn Gijsbers een poging waagde. Halfweg koers zat alles weer bij elkaar en leken ze te berusten in het feit dat er geen ontkomen aan was. In de voorlaatste ronde nog een ultieme poging van Martijn Gijsbers en Kristof Tielemans, maar het werd toch een massasprint die door Niels Vreys werd gewonnen voor Dennis Willems en Peter Stienstra.


Bij de masters ging Edwin Raats als eerste, maar tien km later waren het Wim Verbraeken en Nick Riddy die een kleine voorsprong hadden. Ze kregen gezelschap van Clif Vansummeren. Vijftien kilometer lang wisten ze zo'n 200 meter voor de rest te blijven. Maar ook hier werd alles weer teniet gedaan. Bij de hergroepering sprongen Nick Riddy en  Benny Claes weg. Claes, een plaatsgenoot van Niels Vreys, werd vorige week nog op de streep met een banddikte geklot door Frederic Wilmet en zocht wraak. Met zijn tweeën bleven ze weg waarna Claes de overwinning pakte en Riddy tweede werd.  Marc van Grinsven won de sprint van het peloton.

Om het prijzengeld te ontvangen moet er, 1 keer in het seizoen, een mail met het banknummer gestuurd worden naar ons mailadres.

Komende woensdag 11 mei rijden we in Asten aan de Vlosbergweg. De start is dan ook weer om 19:30 uur.