Winst voor Addy van Stiphout en Bastenaker Steve Guillaume in Ospel

Met een minuutje verschil gingen de twee categorie├źn van start. Maar bij de eerste doorkomst leek het wel alsof de amateurs een rondje aan het verkennen waren. Ze reden met maar net 41 km/u hun langste rondetijd en omdat de masters hun snelste ronde reden zaten ze nog maar een halve minuut achter hen. Als dit zo doorging zouden de masters na 2 rondjes de amateurs inhalen. Gelukkig liep het zo niet en trokken de amateurs het gas open. Ze sloten de wedstrijd af met 43,9 km/u. De masters hielden het op 42,7.

Bij de jongste groep werden er steeds wel pogingen ondernomen om weg te komen, maar niets mocht lukken. Het complete peloton ging de sprint aan. In de laatste bocht ging Peter Stienstra die net gunstig voorop reed onderuit en zag zijn overwinning in rook opgaan. Addy van Stiphout werd daarop winnaar. Enkele meters daarachter werden Matthias Krolls tweede en Luke van der Put derde.

Bij de ouderen eenzelfde verloop. Maar hier op 10 km voor het eind wel een ontsnapping die stand hield. Ruud Verbakel, die dit seizoen al meerdere wedstrijden gewonnen heeft sprong weg met Steve Guillaume uit Bastogne. Verbakel kwam als eerste door de laatste bocht, maar Guillaume was gewoon te sterk en sprintte hem voorbij. Stephan Lotz won de sprint van het peloton op honderd meter daarachter.

Woensdag 3 augustus rijden we in De Rips aan de Eiermijndreef.