Weer hoge snelheden in Vlierden, Vreys en Gorga winnen

Op het slingertracé in Vlierden ging het net als vorig jaar weer hard. De amateurs reden gemiddeld 44 km/u over de hele wedstrijd en de masters 42,5. Het is een parkoers met best veel bochten en dan zou je verwachten dat de snelheid lager uit zo komen, maar niets van dat alles. Een parkoers met veel mogelijkheden ook om uit het zicht van de achtervolgers flink te demarreren en grote gaten te slaan, maar ook dat was niet het geval. In beide wedstrijden bleef de grote hoop als één groot peloton rijden.

Na 15 km lukte het een zestal amateurs weg te komen. Even later moest Marcel Ruyten zijn medevluchters laten gaan en viel terug in het peloton. De overige vijf bleven weg. Maar ze kregen het niet cadeau. Het gat bleef hangen tussen de 350 en 400 meter. Pas in de laatste vier rondes liep het op alsof het peloton besefte dat ze hen niet terug konden halen. De winst ging naar Niels Vreys voor Matthias Krols en Yannick Steurs. Drie Belgen die de twee Nederlanders in de kopgroep, Dirk Janssen en Erwin Bakker, op de vierde en vijfde plaats zetten. 

Bij de masters geen ontsnappingen. De grootste gemeten voorsprong kwam op naam van Sander Dijkink die een tweetal rondes iets afgescheiden over de streep kwam. Maar niet met meer dan elf seconden voorsprong. Het zou dus een massasprint worden. Deze werd gewonnen door de Genkenaar Giovanni Gorga met achter hem Kurt Houben en Fredric Wilmet. Wederom drie Belgen.