Tweede overwinning voor Matthias Krols in Neerkant. Davy Geven wint bij de masters.

Deze woensdag was het weer tijd om naar Neerkant af te zakken voor de wedstrijd op een parkoers van 4570 meter. Het grootste deel van het parkoers is ondertussen door een nieuwe asfaltbaan. In beide wedstrijden, amateurs en masters startten dit keer 34 renners. De amateurs gingen 14 keer rond en de masters 11 keer.

Al vanaf de start werd geprobeerd om weg te komen uit de greep van het peloton. De snelheid liep daarbij flink op tot ruim boven de 44,5 gemiddeld. Na een kleine 20 km wisten drie Belgen, Jorg Claes, Birger Vandael en Matthias Krols een gat te slaan maar veel meer dan een 300 tot 400 meter voorsprong kregen ze niet. Met nog 3 ronden te gaan gingen Erwin Bakker en Sebastiaan Deckers in de achtervolging en wisten zowaar al snel aansluiting te krijgen bij de koplopers. Met zijn vijven gingen ze de eindsprint in, maar Krols wist de rest voor te blijven met enkele fietslengtes. Deckers en Bakker werden daarachter twee en drie.

Bij de masters ook allerlei pogingen om weg te komen. In de vijfde ronde een kopgroep van Edwin Raats, Bas Janssen en Joeri Martens. Het leek er even op dat de Nederlanders een blok hadden gevormd tegen de sterk rijdende Belgen. Echter de ronde erna moesten ze weer in het peloton plaatsnemen. Even later konden Jeroen Hendriks en Davy Geven een gat van 200 tot 300 meter slaan en konden dat ook houden. Geven was echter op de meet te snel voor Hendriks en mocht met de bloemen naar huis. Achter hen wist Ruud Verbakel de sprint van het peloton te winnen.