Tweede overwinning voor Martijn Gijsbers in Handel. Ruud Verbakel wint weer bij de masters.

Een warme dag vandaag. Tegen de 30 graden en blijkbaar had dit invloed op de zin van de renners. 35 amateurs en 18 masters kwamen aan de start. Het parkoers was dit keer een van de kortste 360 meter en dat met acht bochten. 

Dat de zin niet zo groot was, was ook te zien aan de start van de amateurs. Alleen de twee koplopers die meteen van de start op de pedalen gingen staan kwamen op een snelheid van 41,6. Het peloton deed die ronde met 38,9 km/uur. Het leek er dus op dat de masters al snel de amateurs zouden gaan inlopen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde ging de snelheid omhoog waarna de amateurs toch weer aan 43,4 km/u gemiddeld kwamen. Als gezegd, de eerste ronde meteen twee koplopers. Twee Boekelenaren Frank Janssen en Lucas Demuyt wisten samen 20 km lang voor de rest te blijven. Daarna kregen ze gezelschap van een negental mannen die de sprong konden maken toen de voorsprong bijna teniet was gedaan. Met elf man werkten ze goed samen en zetten de rest op uiteindelijk bijna 2 minuten. De eindsprint die volgde was voor Martijn Gijsbers met daarachter Kristian Michiels. Teun van Poppel werd derde. De sprint van het peloton was voor Thomas Mertens die een half wiel voor Stijn Hanegraaf over de meet kwam.

Bij de masters eerst een kopgroep van vijf; Ronny Denier, Paul Dubienski, Gunther Boeckx, Jan-Pieter Zonnenberg en Marc Janssen. Ze kregen de ronde erna gezelschap van Bert Meuwis en Ruud Verbakel. Met zijn zevenen voegden ze elke ronde 10 seconden aan de voorsprong toe. Twee ronden voor het eind sprong Verbakel weg en kwam zo dicht achter het peloton van de amateurs te rijden dat hij iedereen verraste met zijn finish. Zelf was hij niet zeker of hij klaar was en deed voor de zekerheid nog maar een ronde extra volle bak. Achter hem werd Bert Meuwis tweede en Ronny Denier derde.