Twee Lommelnaren winnen in Asten Heusden

Op het vanwege werkzaamheden alternatieve parkoers in Asten Heusden was het broeierig warm. Enkele druppels voor de start verhoogden ook nog de vochtigheidsgraad. En dat was te merken in het wedstrijdverloop. Beide groepen braken al snel in twee delen. 

Bij de masters werd eerst een poging ondernomen door Nick Riddy, Joeri Martens en Stephan Muijres. Ze werden ingehaald door een tiental renners. De rest werd op 200 meter gezet. De 13 man gingen er aan staan. Muijres viel terug in de tweede groep en de overige en twaalf zette de rest al vlot op een minuut en meer. De vluchters deden diverse aanvallen, maar deze werden steeds gepareerd. Halfweg koers sprong Niels van Kempen weg en wist tot een kleine halve minuut weg te komen, maar twee ronden voor het eind werd hij weer ingerekend. Daarna ging in de massasprint de overwinning naar Benny Claes uit Lommel die net voor Edwin Raats over de streep kwam. Deze werd gevolgd door Ruud Verbakel.

De amateurs reden eerst met 17 man weg tegen een snelheid van 45 km/u, waarna de een na de ander ze moest laten gaan tot er nog elf overbleven met de rest op 2 minuten of meer. Met zo'n 45 km achter de wielen werd het tempo nog eens opgevoerd, waardoor ook Provenzano, Steuten, van Poppel en van Roey moesten lossen.
De zeven overgebleven mannen gingen samen de sprint aan welke werd gewonnen door Niels Vreys uit Lommel voor Peter Stienstra en Addy van Stiphout.

Woensdag 20 juli rijden we een wedstrijd in Boekel op het parkoers aan de Elzen.