Stienstra en Raats sterksten op winderig parkoers in Asten Heusden

Een stevige bries stond er op de achterkant van het parkoers waardoor er steeds in waaiers gereden moest worden. Alleen op de finishstraat konden de renners even op adem komen. In beide categorieën gingen 30 renners van start.

Na twee ronden ontsnapten Bruce Rayer en Niels Vreys uit de greep van de collega amateurs. Ze konden 40 km lang samen wegblijven, maar kregen niet meer dan 30 seconden. Een kleine 9 km voor het eind werden ze teruggehaald. Het draaide dus uit op een massasprint. Deze werd gewonnen door Peter Stienstra  met achter zich Matthias Krols en Roy Steuten.


Bij de masters na 9 km een kopgroep van zes. De snelheid lag zo hoog dat eerst Cliff Vansummeren ze moest laten gaan en even later haakte ook Harm Schuurmans af. De overige vier, Ruud Verbakel, Benny Claes, Edwin Raats en Niels van Kempen konden in totaal zo’n 20 km lang wegblijven. Het peloton brak al vrij snel in twee delen. De eerste groep van 8 maakte jacht op de vluchters en haalde ze 20 km voor het eind terug. Deze 14 gingen de prijzen verdelen. In de sprint gooide Edwin Raats de hoogste ogen. Bas Janssen werd tweede en Cliff Vansummeren uiteindelijk verdienstelijk derde.
Raats zette zijn teller hiermee op 621.

Komende woensdag hebben we geen wedstrijd. Dinsdag 7 juni kunnen de renners terecht in Netersel in de Presto Pedale. Let wel op dat deze wedstrijd voorinschrijving vraagt. Woensdag 15 juni rijden we in Deurne Zeilberg.