Spannende strijd in Merselo, winst voor Wouter Salden en Kurt Houben.

En weer een woensdagavond met heerlijk weer. Dit keer was Merselo aan de beurt. Marcel Ruyten heeft weer veel werk verzet en de zaken geregeld om deze wedstrijd te kunnen verrijden. De start-finish was een paar honderd meter verplaatst, maar het parkoers was hetzelfde. Dat was een grote reden waarom de renners kwamen. Het is een mooi parkoers voor zo'n wedstrijd. De ronde is 4570 meter lang. De 37 amateurs legden deze 14 keer af, totaal 64 km en de 35 masters 11 keer, totaal 50,3 km.

Bij de derde doorkomst was er een kopgroep van vier, Kristian Michiels, Bart Gerits, Thomas Mertens en Pelle Krol reden met een voorsprong van 15 seconden de vierde ronde in. Maar twee ronden later werden ze weer terug gehaald. Meteen sprongen Roy Steuten en weer Mertens weg. Een kleine twintig km later kregen ze gezelschap van Quint Meuwese, Marcel Ruyten, Daniele Manca en Wouter Salden. Deze zes kwamen tot 35 tellen voorsprong maar daar begon het peloton aan te knabbelen totdat er op de meet nog maar enkele seconden overbleven. Leroy Provenzano, de winnaar van vorige week, wist ze nog bij te halen. Maar de sprint was spannend. De video moest er aan te pas komen. Met maar een banddikte voorsprong wist Salden Mertens voor te blijven. Daarachter werd Steuten derde. 

Bij de masters zagen we al meteen een ontsnapping van Edwin Raats en Sander Dijkink. Maar het mocht niet zo zijn. Raats kwam nog een ronde alleen aan kop voorbij, maar werd later ook ingerekend. Daarop sprongen Ruud Verbakel, Kris van der Moeren, Kurt Houben en Bert Meuwis weg. Deze vier Belgen konden het peloton op maximaal 40 seconden zetten. Houben won de sprint die Verbakel aanging. Meuwis werd daarachter derde.