Snelle koers in De Mortel, Raats en vanden Elzen winnen

Er werd flink doorgetrapt in de Mortel. De amateurs tikten net geen 44 km per uur aan. Er werd continue geprobeerd weg te komen. Steeds van samenstelling wisselende groepjes reden op een 5 seconden voor de rest. Na 15 km brak de groep in tweeën Een kopgroep van 14 bleef over waarin de snelheid zo hoog lag dat er geen ontkomen aan was. Het draaide er dus op uit dat de sprinters de hoogste prijzen pakten. Jelle van den Elzen uit Boekel won nipt voor Niels Vreys uit Lommel en Peter Stienstra uit Venlo.

Bij de masters wel meer kopgroepvorming. Eerst Joeri Martens en Jean-Paul Jansen met 15 tellen voorsprong, daarna Cliff van Summeren en Martens met 9 seconden. 10 km later sloot Nick Riddy aan en hadden ze 30 seconden op de rest. Vier achtervolgers, Niels van Kempen, Jeroen van de Weijer, Benny Claes en Edwin Raats joegen op de vluchters en wisten ze vervolgens te achterhalen. De rest van het peloton moest nu jacht maken op een groep van zeven sterke coureurs. Het lukte hen om op slechts 20 tellen achterstand te blijven, maar ze kwamen niet dichterbij. In de sprint was Raats de snelste voor Claes en Riddy.

We hebben de puntentelling in het klassement iets veranderd. Vanaf nu krijgen de eerste 15 punten voor hun klassering en iedereen krijgt nog steeds de vijf startpunten.
Komende woensdag vieren we koningsdag met een wedstrijd in Bakel aan het Zaarvlaas. Start om 19 uur.