Ruud Verbakel en Teun van Poppel snelste in ronde van Mierlo

De amateurs reden weer als vanouds. Elkaar de hele wedstrijd goed in de gaten houden, een hoog tempo aanhouden, niemand laten gaan. Dat is in het kort het hele wedstrijdverloop. Een kleine twee ronden voor het eind met nog zo'n km of acht te gaan ontsnapten vier man uit de strenge greep van het peloton. Veel voorsprong hadden ze niet, maar net genoeg om ook de laatste ronde weg te blijven. De vier sprintten voor de bloemen en de punten. Teun van Poppel won, Peter de Winter werd tweede, Daniele Manca derde en Roy Marcellis moest genoegen nemen met een vierde plaats. Addy van Stiphout won de sprint van het peloton dat er nog maar 5 seconden achter zat.

Bij de masters werd meer wedstrijd gemaakt. 
Een eerste ontsnappingspoging van Edwin Raats na acht km meteen gevolgd door een poging van Niels van Kempen. Twee ronden later trokken Kristian Michiels en Mick van Lier de stoute schoenen aan. Ze kregen al snel Nick Riddy en Ruud Verbakel mee. En ondertussen brak de helft van het peloton af. Dit tweede peloton viel snel terug, terwijl de tien overgebleven renners in de achtervolging gingen op de vier vluchters. Na dertien km haalden ze hen in. Met veertien gingen ze op naar de finale, terwijl de rest ondertussen op bijna anderhalve minuut reed. Er was nog even een poging van Michiels, van Lier en Patrick Vanhamond om weg te komen, maar die werden weer meteen tot de orde geroepen. De veertien gingen de sprint aan waarbij Verbakel sneller was dan de rest. Bas Janssen werd twee en Benny Claes drie.

Volgende week 13 juli rijden we op het parkoers in Asten Heusden en niet in Asten Diesdonk. Dit in verband met wegwerkzaamheden.
En zondag kan iedereen starten in de Omloop van de Heidehof in Someren-Heide.