Peter Stienstra snelste in De Rips en Jeroen van de Weijer wint weer bij de masters

Het was eens een regenachtige dag vandaag in De Rips. Alhoewel, het was meer miezer dan regen. En natuurlijk meteen impact op de opkomst. Maar ook vakanties spelen al een rol.

In de wedstrijden gebeurde niet veel. Bij de amateurs even een poging waarbij na zo'n 25 km Edwin Arts weg probeerde te rijden. Maar verder dan 17 seconden kwam hij niet en na 10 km pakten ze hem terug. De snelheid van de amateurs lag gewoonweg weer te hoog. Op dat moment 43,5 gemiddeld. Daardoor haalden ze ook de masters in die ook compleet bleven rijden maar toch een drie km per uur minder. Het eindigde dan ook in een massasprint. Stienstra was de anderen te snel af. Arts werd tweede en Erik van Stratum derde.

Bij de masters was het ook een beetje rondrijden met de complete groep. Wel probeerde Jeroen van de Weijer, die er na zijn overwinning in Boekel zin in had, weg te komen. Dat liep ook op niets uit. Net als de pogingen van Benny Claes, Jan-Willem Pennings en Alexander van Bavel. In de voorlaatste ronde probeerde Jeroen het nog eens en dit keer had hij genoeg over om weg te blijven. Op de meet had hij slechts 7 tellen voorsprong. Achter hem sprintten Erwin Bollen naar de tweede plek en Willy van Kessel naar de derde.

In het klassement is nog niet alles uitgemaakt. Edwin Arts leidt met slechts 2 punten voor op Niels Vreys. En ook Peter Stienstra, Rick Craenen, Stef van den Bosch en Rob Schouwenberg zitten dicht bij elkaar op de derde tot en met zesde plaats.
Bij de masters leidt Edwin Raats met zes punten verschil op Benny Claes. En ook Jeroen van de Weijer (3), Erwin Bollen (4), Mark van de Kerkhof (5) en Willy van Kessel (6) zitten slechts twaalf punten uiteen.