Overwinningen van openingskoers in Deurne Walsberg naar België

Woensdagavond was de openingswedstrijd van WVAN in Deurne Walsberg. Het had de hele dag geregend en er werd veel meer voorspeld (onweer, harde wind en hagel). Maar niets van dat alles in de Walsberg. Vanaf een uur of 6 was het droog en scheen zelfs af en toe de zon. 
De amateurs gingen met 26 man van start voor een wedstrijd over 52,5 km en een lang minuutje later de masters met 16 coureurs voor hun 42 km.

Diverse pogingen om weg te geraken werden geplaatst. Meteen van start af door Addy van Stiphout en Leroy Provenzano. Na zo'n 20 km ontsnapten Kristian Michiels, Bram Wouters en Marnix van Hoeck. Even later sprong Addy van Stiphout nog naar de vluchters. En deze vier wist de rest op ruim 20 tellen te houden. Met nog 10 km te gaan viel het peloton terug maar Teun van Poppel en Martijn Gijsbers hadden daar geen vrede mee. Zij konden de koplopers niet terughalen maar bleven wel 20 seconden voor het peloton. De Belg Marnix van Hoeck ( die vorig jaar op dit parkoers nog tweede werd) won de sprint, van Stiphout werd twee en Michiels drie.

Bij de masters werd na een 10 km een kopgroep gevormd van vijf. Zij bleven 20 tot 30 seconden voor de rest. Van die vijf was Benny Claes de snelste en Stephan Lotz eindigde voor Sander Dijkink. Marc van Grinsven werd vierde en Victor Widdershoven vijfde.