Niels Vreys en Stephan Lotz de beste sprinters in Vlierden.

En wat ging het weer snel vanavond in Vlierden. Tegen de verwachting in tikten de amateurs 44,6 km/u aan op het bochtige slingertrac√© aan de Brouwhuisweg. En ook de masters konden er wat van. Meestal worden ze op een rondje van pakweg 3 km toch wel ingehaald door de andere categorie. Maar dit keer niet, ze reden 43,8 en bleven zo hun eigen wedstrijd rijden zonder dat ingrepen nodig waren. Het weer was goed, geen wind, zonnetje. Tegen het eind betrok de lucht en begon het wat te regenen.
Zoals gebruikelijk bij zulke hoge snelheden, was er geen mogelijkheid om een gat te slaan. Pas 15 km voor het eind eerst een kopgroep van zes en Niels Vreys kon nog net de sprong van het peloton naar die zes maken. Vier ronden later, op de finish, was hij ook het snelste van alle zeven. Hugo Heijnen werd tweede en Roy Steuten derde.
Bij de masters waren ze dit keer iets sneller met het vormen van een kopgroep. Na 6 ronden, 20 km, was er een groep van acht die wegbleven. De voorsprong liep langzaam op tot ruim een minuut. In de sprint was Stephan Lotz het rapst. Kristian Michiels werd twee en Ruud Verbakel wist de derde plek te behalen.