Mooie afsluiting in Milheeze. Winst voor Peter Stienstra en Benny Claes.

Het was mooi weer en de opkomst was ondanks de vakantie zeer goed. 43 amateurs en 40 masters gingen van start.

Bij de amateurs was het meteen "van dik hout zaagt men planken". Vanaf de eerste ronde een kopgroep van vier. Harrie van Etten, Joris de Mönnink, Pim Erren en Peter Stienstra sprongen en bleven weg. Ze moesten echter hard werken om voor te blijven. De hele wedstrijd, die met 43.3 km/u gemiddeld verreden werd, hing het tussen de 20 en 30 seconden. Pas in de voorlaatste doorkomst hadden ze meer, 36 seconden.  Daarachter bleef het peloton proberen ze terug te halen, zonder succes. Dit peloton bleef ondanks de weer hoge snelheid toch goed bijeen. Een enkeling viel er af. Stienstra won de sprint voor van Etten en Erren.   

Bij de masters werd er voorin wel wat afgewisseld. Vrij snel na de start een kopgroep van drie met Cliff Vansummeren, Stephan Lotz en Stephan Muijres. Ze bleven zo'n 10 km op 15-20 seconden voor, maar werden weer ingerekend. Daarna allerlei pogingen die niet mochten duren. Tot na 30 km wedstrijd een groep van zes weg sprong. Daarin Edwin Raats, Jeroen van de Weijer, Frederic Wilmet, Kris van der Moeren, Benny Claes en weer Stephan Lotz. Deze groep wist stand te houden ofschoon ze niet meer dan twintig tellen voorsprong kregen. In de eindsprint was de Belg Benny Claes de rapste en Stephan Lotz werd twee en Edwin Raats derde.

 

 

Dankzij de medewerking van sponsoren was het mogelijk om dit jaar, ondanks dat we maar een half seizoen konden rijden, een extra totaal Klassement te verrijden. Dit klassement werd gewonnen door Niels Vreys uit Lommel bij de amateurs en bij de masters door Benny Claes uit Lommel.