Matthias Krols wint nipt. Ruud Verbakel weer oppermachtig.

Een frisse avond deze week in Asten Heusden. Maar weer droog. Toch iets minder starters bij de masters deze keer. De wedstrijd werd verreden op een ronde 4510 meter lang. De 37 amateurs legden deze 14 keer af, totaal 63,1 km met een gemiddelde van 43 km per uur en de 25 masters 11 keer, totaal 49,6 km met 41,6 km/uur gemiddeld.

Al bij de tweede doorkomst was er een kopgroep van vier met 200 meter voorsprong, Daniele Manca, Bart Gerits, Wesley Schattevoet en Marcel Ruyten.  Na nog eens een km of tien sprongen Erwin Bakker en Matthias Krols naar hen toe. 9 km hadden ze nodig om ze in te halen. En met zijn zessen wisten ze goed samenwerkend de voorsprong te laten groeien tot bijna 2 minuten. Met nog 4 ronden te gaan sprongen Manca, Bakker en Krols weg. De andere drie vielen al snel terug. Ruyten werd uiteindelijk opgeslokt door het peloton en werd 17e.  Gerits en Schattevoet wisten het peloton nog net voor te blijven en werden 4 en 5. Van voren ging het tussen de drie. Manca en Krols sprintten zij aan zij naar de meet. De fotofinish moest er aan te pas komen waarna Krols als winnaar werd uitgeroepen. Manca werd twee en Bakker drie.


Bij de masters ook in het begin meteen een kopgroep van vier: Bas Janssen, Ronnie Denier, Stephan Muijres en Marc Janssen wisten de rest op een halve minuut te zetten. Maar de kleppers uit België zagen dat niet zitten en openden de jacht. En halfweg koers sloten Bert Meuwis, Kurt Houben, Fredric Wilmet en Ruud Verbakel bij hen aan. Verbakel dacht: "Erop en erover" en sprong meteen weer weg. Meuwis en Houben lieten het daar niet bij en konden hem weer achterhalen. Ook hier dus drie man de laatste rondes reden. Meuwis trok de sprint aan, maar Verbakel had nog het meest over en klopte hem. Houben werd derde.