Luuk Sillekens en Ruud Verbakel winnen natte Ronde van De Rips

De opkomst was deze avond zeer matig. Een dertiental amateurs en 20 masters aan de start. Of eigenlijk 17 masters en drie nieuwelingen.
Er was dan ook wel zeer slecht weer voorspeld. Het bleef echter bij enkele buien. 

De amateurs deden om en om pogingen om weg te komen. Eerst Daniele Manca met Jos van der Heijden, later Erwin Bakker. Ook Nol van Loon probeerde te ontsnappen. Ook van der Heijden en Manca samen. Na 15 ronden reed Luuk Sillekens iets voor de rest maar werd weer ingerekend. Vijf ronden later won hij toch de sprint die al lang van te voren werd aangegaan. Pieter-Jan Bollen werd twee en Nol van Loon drie.

Ook deze avond reden de masters nagenoeg net zo hard als de amateurs. Na tien km vormde zich een kopgroep van zeven man die langzaam maar gestaag de voorsprong op de rest uitbreidde tot anderhalve minuut. Halfweg koers sprong Verbakel weg uit die kopgroep en zijn voor sprong groeide tot 45 seconden. Na het luiden van de bel bleven de overige zes elkaar een ronde lang aankijken en daarbij werd de achterstand ineens verdubbeld. Ruud Verbakel won de koers, Kurt Houben won de sprint en Stephan Muijres werd derde.

Volgende week is de sluitingskoers in Milheeze Centrum. Daar worden de dagprijzen en de klassementsprijzen ter plaatse uitgereikt.
De overige dagprijzen van alle wedstrijden tot en met De Rips worden via de bank uitbetaald. De deelnemer die prijs gereden heeft moet daarvoor zijn banknummer doorgeven middels een mail aan ons info@wvan.nl. Dit moet elk seizoen gebeuren. De gegevens worden niet bewaard van vorige seizoenen.