Koningsdag wedstrijd in Bakel voor Willems en Wilmet

Mooi weer was voorspeld en dat hadden we zeker. Wind was niet voorspeld maar die was er wel en speelde toch wel een rol. 

Ondanks dat er weer flink werd doorgereden, ontstonden er toch steeds kopgroepjes. Al meteen de eerste ronde Rob Schouwenberg en Martijn Gijsbers. Daarna Niels Vreys, Addy van Stiphout en Maarten Christis. maar weer een ronde later weer alles bij elkaar. Gijsbers probeerde het nog eens met Pekka Heijnen en Christis, maar het lukte niet. Tot, halfweg koers, er ene kopgroep van vijf ontstond met Joris de Mönnink, Christis, Morris van de Wiel, Dennis Willems en Frank Janssen. Ze sloegen al snel een gat van 20 tellen en bouwden dit door goede samenwerking tot 45 seconden. In de laatste ronde haakte Janssen af en sprintten de vier naar de meet. Willems won voor van de Wiel en de Mönnink.

Bij de masters waren het Nick Riddy en Niels van Kempen die al snel aan de boom schudden. Even later sloten Joeri Martens en Frederic Wilmet aan en nog een ronde later Bennie Claes en Peter Bylois. Deze zes draaiden goed in een molentje het parkoers rond. In het peloton was de samenwerking wat minder en zo groeide de voorsprong tot een minuut vijftien. De zes gingen de sprint aan en even leek Claes de snelste, maar Wilmet kwam er op de streep overheen. En net als bij de prof koersen werden de beeld opnames er maar bijgehaald om te zien wie nu won. De beslissing viel in het voordeel van Wilmet uit. Claes werd dus tweede en Riddy derde.


We hebben de puntentelling in het klassement iets veranderd. Vanaf nu krijgen de eerste 15 punten voor hun klassering en iedereen krijgt nog steeds de vijf startpunten. En ook het prijzenschema voor de masters is gelijk getrokken aan dat van de amateurs.
Komende woensdag 4 mei verhuist het WVAN circus naar Gemert aan de Scheiweg. De start is vanaf begin mei steeds om 19:30 uur.