Koen Wulterkens en Marc van Grinsven snelsten in de sprint in Asten Heusden

Marc van Grinsven zei het al voor de start: "Dit is geen parkoers om weg te komen". Maar dat weerhield de anderen er niet van om het toch te proberen. Diverse kopgroepen ontstonden maar werden ook weer teruggepakt. Meer dan 25 seconden voorsprong kreeg niemand. Het was zonnig en windstil weer, de snelheden lagen hoog 44 km/uur bij de amateurs en 43 bij de masters. 

Bij de amateurs eerst drie vluchters die het een 20 km volhielden, de Belgen Jorne Drijkoningen en Wim van Roey en Eindhovenaar Jos Castelijns. Een 10 km later een kopgroep van Juul van Loon uit Cuijk, Koen Wulterkens uit Sambeek en de Belgen Thomas Mertens en Matthias Krols. Die hielden steeds 200 meter voorsprong. De zege was voor Wulterkens. Hij was net wat sterker dan Krols en daarachter Mertens.

Bij de masters eerst een ontsnapping van Stephan Lotz en Kristian Michiels. Twee ronden later wisselden ze met Joeri Martens en Patric Bogaerts. Maar dat mocht ook maar 1 ronde duren. Ze werden teruggehaald en meteen sprong Stephan Lotz weer weg die een ronde later gezelschap kreeg van Benny Claes, Kristian Michiels en Patric Bogaerts. Maar ook deze vier werden 15 km later weer opgeslokt door het jagende peloton. Het was nu duidelijk dat er geen ontkomen aan was, het zou een massasprint worden waarbij Deurnenaar Marc van Grinsven won voor de Belgen Patrick Vanhamond en Kurt Maestripieri.