Grillige wedstrijd in Milheeze gewonnen door Bruce Rayer en Ruud Verbakel

Net zo grillig als het weer was het wedstrijdverloop vanavond in Milheeze op het parkoers aan de Hoeven. Grillig weer in de zin van dan weer rustig, dan weer harde wind, met ook nog een buitje regen. Beide groepen ondervonden er behoorlijk last van; al snel waren er verschillende afvallers en het resterende peloton werd in stukken geblazen. Al deze groepen reden rond over het parkoers en ook deze keer weer, net als vorige week in Vlierden, gaven de groepen die ingehaald werden de nodige ruimte aan de inhalers en werd er geen wedstrijdvervalsing geconstateerd.

Al snel in de wedstrijd, na een 5 km wist een viertal een kopgroep te vormen. Zij, Jules Bremers, Addy van Stiphout, Peter Stienstra en Frank Janssen, werkten goed samen en hadden zo'n 250 tot 300 meter voorsprong op de rest. Toen ze de zesde keer de finishstraat opdraaiden ging van Stiphout flink onderuit. De drie anderen werden echter de ronde erna ingerekend. Meteen werd er weer doorgetrokken waardoor de groep van 15, die overgebleven waren, meteen in twee stukken brak. Janssen zat achter de breuk en heeft zijn twee eerdere medevluchters niet meer teruggezien. Die zaten met 5 anderen, Erwin Bakker, Ron Vandenbussche, Teun van Poppel, Bruce Rayer en Dennis Willems voorin en wisten weg te komen en te blijven. De rest viel terug tot bijna 3 minuten. Het kwam op de eindsprint aan en die wist Rayer te winnen voor Bremers en Vandenbussche.


De oudere renners zagen ook al snel Cliff Vansummeren en Joeri Martens wegspringen. Ook zij kregen maximaal zo'n 30-35 seconden voorsprong. En ook zij werden ongeveer halfweg koers teruggepakt waarna een nieuwe ontsnapping van Ronnie Denier en Ruud Verbrakel zich voltrok. De twee hielden dit vol tot het eind ondanks de jacht van Edwin Raats. Verbrakel won, Denier twee en Raats werd derde.

Woensdag 1 juni is de wedstrijd in Asten Heusden en de start-finish is dan net als vorig jaar bij het fietscafé De Peelvennen aan de Kokmeeuwenweg.