Geweldige deelname in Vlierden. Erwin Bakker en Vital Pauwels winnen

Twee zeer goed gevulde pelotons renners gingen van start voor de wedstrijd op het slingertrace van Vlierden. Het weer zat ook dit keer weer mee. Niet te felle zon, maar zeker geen regen. Er had misschien wel wat meer wind mogen staan, maar je kunt nou eenmaal niet alles hebben.

Gingen de vorige wedstrijden de masters best wel een paar km per uur langzamer dan de amateurs, dit keer werden ze niet ingelopen De amateurs reden 44,3 gemiddeld en de masters 43 km/u. De snelheid lag dus wederom zeer hoog, zeker op zo'n bochtig parkoers.

De eerste 34 km waren er wel wat ontsnappingspogingen maar niet meer dan 15 seconden kregen ze. In de elfde ronde sprong een vijftal weg. Ze kregen 7 seconden en even later 20 seconden. Dat was teveel en de jacht werd weer geopend. De voorsprong liep terug naar 15 maar terughalen lukte niet meer. En toen gaf het peloton zich gewonnen. Drie ronden later, op de meet hadden de vluchters meer dan een minuut. De overwinning ging naar Erwin Bakker die zijn medevluchters nog eens op 19 seconden zette. Jorg Claes werd twee, Luuk van Helden drie, Leo Doyle vier en Koen Wulterkens vijfde.

Bij de masters verliep het nagenoeg volgens hetzelfde scenario. Eerst wat speldenprikjes. In de achtste ronde een ontsnapping van drie die langzaam hun voorsprong opbouwden tot 50 seconden. Bij aankomst was Vital Pauwels de sterkste, Benny Claes werd twee voor Gody Jacobs. Een Belgische overheersing dus.

Het is wel te merken dat in België bijna niet gekoerst wordt. Als we naar de deelnemerslijsten kijken zien we een hele rij Belgische namen.