Erwin Bakker wint weer. Kurt Houben snelste master in Asten Diesdonk.

Bijna 40 renners in allebei de categorie├źn gingen van start op het parkoers aan de Diesdonk in Asten. Het was lekker fietsweer, droog en niet te warm. 

Al vanaf de start gooide Massimo Vanderaerden, winnaar in De Mortel, de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok. En na 20 km lukte het eindelijk om een gaatje te slaan. Dit groeide langzaam tot 20 seconden, maar werd daarna ook weer rap teruggepakt. Meteen toen dat geregeld was, sprong Max Rijvers weg en kreeg even later gezelschap van Erwin Bakker. Deze twee konden wel een gat slaan van ruim 35 seconden. Samen gingen ze de eindsprint aan, maar Bakker was te sterk. Rijvers werd twee en de pelotonsprint werd gewonnen door Jorrit Vanhamond. De amateurs noteerden een snelheid van 44,5 km per uur.

Bij de masters werd ook ontzettend hard gereden. Hierdoor was het moeilijk wegkomen Steeds reden er anderen aan de leiding, soms met enkele tellen voorsprong maar de ronde erna waren het weer anderen die de koppositie innamen. Na 35 km sprongen Piotr Kornafel en Kurt Houben weg. Samen konden ze de rest 350 meter voorblijven. De sprint werd al van lang ingezet en het was Houben die hem won. Kornafel werd tweede. En Jochem van der Doelen die in de laatste twee ronden de achtervolging had ingezet werd derde.