Erwin Bakker snelste in sluitingskoers, Marc van Grinsven rapste master

Op een alternatief parkoers werd de laatste wedstrijd van het programma van 2019 verreden. Met een stuk minder ambiance omdat we niet in het centrum bij de permanence konden starten en finishen.

Er kwamen 60 renners aan de start. En die streden hard voor de bloemen en de laatste puntjes in het klassement. Er waren diverse renners die een concurrent in de gaten moesten houden omdat het gaatje in de klassering toch niet groot genoeg was voor een zekere overwinning. Voorgaande jaren was het eigenlijk al lang duidelijk wie het klassement zou winnen, maar dit jaar bleef het tot het laatst een vraagteken. 

Al vanaf het begin hadden de amateurs er zin in. Na 4 rondes kon Erwin Bakker een gaatje slaan. Bruce Rayer zat vlak achter hem, maar die haalde hem niet bij. Bakker bouwde elke ronde aan zijn voorsprong. Eerst tien tellen, maar al snel een halve minuut. Twee man gingen in de achtervolging, Dennis Willemsen en Jeroen Rombouts. Deze bleven op een halve minuut hangen, ze kwamen niet dichter bij Bakker maar reden wel verder weg van het peloton dat al snel op ruim een minuut of meer voorbij kwam. Soms probeerden nog enkelen bij het peloton weg te komen, maar dat lukte niet.
Bakker won deze laatste koers, Rombouts werd twee en Willemsen drie.

 

Bij de masters was het net als vorige week rondrijden met de complete groep. Pas twaalf kilometer voor het eind een ontsnapping van Paul Laning en Marc van Grinsven. De rest van het peloton werd op 25 seconden gezet. Omdat zijn vrouw stond te kijken moest Marc zich van zijn allerbeste kant laten zien en kwam dan ook alleen als eerste over de streep. Tien meter erachter werd Paul Laning tweede. De sprint van het peloton ging naar Erwin Rijkers.

 

In het klassement bleef het spannend tot de finish. Edwin Arts mocht niet verder achter Niels Vreys zitten dan in zijn wiel. En hij wist er net voor te eindigen. Daarmee pakte hij de overwinning in het klassement. Niels Vreys werd tweede en Peter Stienstra derde. Bij de masters een gelijke situatie. Het verschil tussen Benny Claes en Edwin Raats was slechts 6 punten. Raats hield hem in de gaten, maar toen hij zag dat Claes niet bij de eerste vijf zat was het goed. Raats won de Piet Cup 2019 voor de masters, Benny Claes werd tweede en Mark van de Kerkhof werd derde.