Erwin Bakker en Niels van Kempen sterkste coureurs in zeer winderig Asten

De wind was enorm sterk vanavond. Beide pelotons werden al meteen in de eerste ronde uiteen geslagen in diverse groepen.

Al meteen een kopgroep van zeven bij de amateurs. Maar de achtervolgers gaven zich niet al meteen gewonnen, de jacht op de vluchters ging ontzettend hard. Ruim 44,5 km/u werd aangetikt. Sebastiaan Deckers wist met Jacques Cox, Maarten Christis, Peter Stienstra en Niels Vreys aansluiting te krijgen. Stienstra en Teun van Poppel vielen terug uit de kopgroep en even later moest ook Christis, Vreys, Joris de Mönnink en Bruce Rayer ze laten gaan. Dus nog zes over, Addy van Stiphout, Deckers, Cox, Ron Vandenbussche, Juul van Loon en Erwin Bakker, Ze vonden elkaar en bouwden de voorsprong gestaag uit tot 2 minuten. Net halfweg koers zag Bakker zijn kans schoon, sprong weg en is niet meer terug gezien. Aan het eind had hij nog een riante 52 seconden over. Van de overige vijf was Addy van Stiphout te snel voor Sebastiaan Deckers. De gemiddelde snelheid kwam op 43,6 voor Erwin Bakker.


Bij de masters ook al snel een afsplitsing van 12 man groot. Het ging net te snel voor Joeri Martens en Marc van Grinsven. Het peloton kwam op 1 minuut achter de 10 vluchters. Halfweg koers moesten Marc Janssen, Rene Kuhlmann, Peter Bylois en Cliff Vansummeren de andere zes laten gaan. En toen bleven Nick Riddy, Niels van Kempen, Benny Claes, Edwin Raats, Dik van de Koolwijk en Kristian Michiels over. Met nog een dikke 10 km te gaan sprong Niels van Kempen weg en had al snel 15 tellen. Even nog probeerden de anderen hem terug te halen maar inde laatste ronde beseften ze dat ze voor de tweede plek reden. Van Kempen kwam met ruim een halve minuut voorsprong binnen. Claes werd tweede en Raats derde.

Volgende week 18 mei is het de beurt aan het slingertracé in Vlierden. Ook weer de start om 19:30 uur.