Elite/belofte renners niet welkom in het amateur peloton

Elk jaar steekt dit weer de kop op. Elite en belofte renners die mee rijden in het peloton. En steeds wordt er gezegd: "voor de training, ik rijdt niet mee". Maar telkens blijkt weer dat ze wel meerijden, tijdens de wedstrijd gaten dichtrijden, voor premies sprinten en zelfs voor de uitslag sprinten.

Ik citeer eerdere berichten: In het verleden kregen we incidenteel het verzoek van een belofte of elite renner om als training deel te kunnen nemen aan de avondcriteria. Dit werd oogluikend toegelaten onder de voorwaarde dat de wedstrijd niet beïnvloed zou worden. Echter de laatste tijd is het schering en inslag en staan er elke woensdag enkele belofte / elite renners bij de inschrijving. Ook wordt er meer en meer melding gemaakt van wedstrijdvervalsing (sprinten voor premies, dichtrijden van gaten, helpen bij ontsnappingen). Daarom gaan we paal en perk stellen aan de wildgroei. De belofte / elite renners hebben hun eigen wedstrijden en dienen daar te starten en niet bij de amateurs.

Deze renners hebben hun eigen wedstrijdkalender en dienen daar te rijden. Door bij de amateurs mee te gaan doen maak je voor hen het plezier kapot. Dat is net zoiets als een volwassene die in een wedstrijd tegen een kind wil judo-en. Dat wil je toch niet. 
En heren denk er aan: Alleen al het feit dat je probeert jezelf aan te melden voor deze wedstrijden is strafbaar. Je verzekering is ook niet geldig. En je kunt je niet verschuilen achter "de organisatie heeft het toegelaten". 

Dus heren Elite en Belofte, rijdt in je eigen categorie wedstrijd, die zijn er genoeg, en maak het niet kapot voor de amateurs.