Druk bezochte Deurne Walsberg. Winst voor Bakker en Verbakel

Woensdagavond was de openingswedstrijd van WVAN in Deurne Walsberg. Al de hele dag was het een prachtig weertje en de renners hadden er daarom zin in. 54 starters bij de amateurs en 39 bij de masters. 
De amateurs gingen van start voor een wedstrijd over 52,5 km en een lang minuutje later de masters voor hun 42 km.

Er werd weer hard doorgereden De teller stond aan het eind bij de amateurs op 43,1 km/uur en bij de masters 42,4 km/uur. laatst.
De eerste 4 ronden was er geen ontkomen aan. De voorsprong telde steeds niet veel meer dan enkele seconden. Daarna sprongen Lod Vaessen en Erwin Bakker weg. Ze kregen net iets meer dan 20 tellen. Ruim 10 km reden ze met zijn tweeën,  waarna Vaessen terugviel in het peloton. Bakker ging alleen door. 
Daarachter waren ze het er echter niet mee eens en ze vochten zich terug. Maar op de meet konden ze de laatste fractie van een seconde niet terugpakken Bakker won. Op de opmerking "Het was maar nipt" reageerde hij met "En weet je wel hoeveel pijn dat gekost heeft". Achter Bakker werd Leroy Provenzano twee en Jelle Schuemans drie. De zeer jonge somerenaar Koen Sonnemans werd vier en Mathias Krols werd vijf.

Bij de masters was het de eerste vier ronden ook steeds een nagenoeg gesloten geheel. Met maximaal een tien seconden voorsprong. Daarna, halfweg koers, ontstond er een kopgroep van zes man die zo'n 20 tellen voorsprong kregen. Ruud Verbakel was uiteindelijk de snelste van die zes. Daarachter wer Jules Bremers tweede en Kurt Houben derde. Piotr Kornafel werd vier en Bert Meuwis vijf. Medevluchter Stefan Cohnen kon nog net het peloton voorblijven en werd zes.