De Ronde van de Mortel gewonnen door Massimo Vanderaerden en Jules Bremers.

Na een zeer natte dag met zelfs sneeuwbuien in België meldden zich dit keer beduidend minder starters bij de inschrijving. 28 starters bij de amateurs en 16 bij de masters.
De amateurs deden dit keer een wedstrijd over 63,4 km en de masters reden 52,8 km.

Er werd minder hard gereden, maar wat wil je ook in die kou. Al vanaf de eerste doorkomst sprongen er twee man weg; Hein Biemans uit Rucphen en de Turnhoutenaar Massimo Vanderaerden.  Ze werden niet meer teruggezien door het peloton. Hun voorsprong groeide tot 1 minuut 10 seconden. Wat er ook geprobeerd werd in het peloton, het lukte niet echt om er iets van af te snoepen. Vanderaerden won de sprint voor Biemans. Een minuutje later wist Daniele Manca uit Bree de rest ruim voor te blijven en werd daarmee derde.

Bij de masters was het Sander Dijkink die als eerste wegsprong. Na 15 km kreeg hij gezelschap van een vijftal en met die zes werd goed samenwerkend de voorsprong uitgebreid tot ruim 45 tellen. Het peloton kon de achterstand in de laatste ronden nog wel terugbrengen tot 20 seconden, maar de zes vluchters maakten uit wie de bloemen kreeg. Het werd nog een felle sprint waarbij Jules Bremers uit Brunssum met een 15 cm verschil de winnaar van vorige week, Ruud Verbakel uit Bree klopte. Daarachter werd Kurt Houben uit Peer derde.