Coppelmans en van Loon winnen sluitingskoers WVAN

Weer een geweldige opkomst dit keer. 113 renners kwamen naar Deurne Zeilberg om de laatste avondwedstrijd te rijden. Net bij het inschrijven van de laatste renners sloeg het noodlot toe. Een crash van het programma zorgde ervoor dat de hele deelnemerslijst verdwenen was. Maar het was tijd en inedereen had een rugnummer. Dus maar eerst de wedstrijd rijden. Al vanaf de vijfde ronde, 17 km, reden Coppelmans en Bakker weg. Maar het peloton hield ze in het oog. 300 meter was de grootste voorsprong die ze kregen. En in de laatste twee ronden werd er fink wat vanaf gesnoept, maar ze kwamen tijd tekort en haalden de vluchters niet meer in. Coppelmans won, Bakker werd twee en Kevin Nooijen won de sprint van het peloton.
Bij de masters in de eerste 10 km een poging van Ronny Denier om weg te raken maar hij kreeg niet meer dan 200 meter. Verder liet het peloton de hele wedstrijd niemand gaan en draaide het uit op een massasprint. Tom van Loon won voor Stephan Lotz en Marc van Grinsven.
Er werd ook dit keer weer snoeihard gereden, de masters 42,7 km/u en de amateurs 45,3 km/u.

Als afsluiting werd nog de deelnemerslijst gevuld. Volgens mij is dit de eerste keer dat de deelnemerslijst gemaakt werd na de wedstrijd.

We danken de gemeentes voor de medewerking, alle vrijwilligers voor de hulp, de renners voor de deelname, het publiek voor de toejuichingen en de bewoners voor het mogen rijden in hun gebied.
Renners kunnen nog starten op 13 sept in Venlo, 20 sept Klassieker Omloop van de Heidehof en 27 sept in Montfort. Zie www.wielrenbond.nl