Consternatie bij de masters in Ospel. Benny Claes uitgeroepen tot winnaar en Matthias Krols wint bij amateurs.

Dit keer een parkoers met maar twee echte bochten. Dus de masters zouden een hoog tempo moeten kunnen aanhouden. Echter bleven ze steken op 42 km/u gemiddeld terwijl ze op het bochtige parkoers van vorige week 43,5 aantikten. Dit zorgde er voor dat de masters ingelopen werden door de amateurs die er een stevige gang in hadden zitten. Die gingen bijna 45 km per uur. Er werd al een aantal ronden gewaarschuwd dat bij het inhalen de masters moesten neutraliseren. Het overgrote deel deed dit ook maar een aantal niet en zo werden ze meegezogen naar de koploper die op dat moment een steeds groeiende voorsprong had. Herhaaldelijke oproepen om de amateurs te laten gaan werden niet opgevolgd en dit had dus gevolgen voor de uitslag.

Na de eerste ronde probeerde Ruud Verbakel, Harry Daenen, Stephan Lotz, Joeri Martens en Marc van Grinsven een uitval. De ronde erna waren ze weer ingelopen en waagde Cliff Vansummeren een poging. Hij bleef twee ronden vooruit en werd weer ingerekend. Vervolgens weer een poging van Claes, Lotz, Erwin Bollen, van Grinsven, Martens en Frederic Wilmet. Maar ook dat duurde niet lang. Claes ging het toen alleen proberen, wist twee ronden weg te blijven met een steeds groeiende voorsprong maar toen kwamen de amateurs eroverheen met in hun midden een aantal masters die niet mochten aansluiten. Uiteindelijk na flink overleg werd Benny Claes uitgeroepen tot winnaar. De tweede plek was voor Stephan Lotz en de derde plek voor Erwin Bollen.

Bij de amateurs gooide Jeroen Rombouts de knuppel in het spreekwoordelijke hoenderhok. Al snel kreeg hij gezelschap van Koen Wulterkens en Marnix van Hoeck. Ze wisten tot een 40 seconden voorsprong op te bouwen, maar werden halfweg koers weer ingesloten door het peloton. Het bleef verder zo goed als bij elkaar maar in de laatste ronden wisten Tim Sanders en Matthias Krols weg te rijden. Krols klopte Sanders op de streep. 27 tellen daarachter werd Robin Verheijden derde.