Bloemen weer naar België, Leroy Provenzano en Kurt Houben winnen in Zeilberg

Ook deze woensdagavond heerlijk weer in Deurne Zeilberg. En zo kwamen er 39 amateurs aan de start en 30 masters. Het parkoers telde 3640 meters en was gelegen aan de Ommezwanksedijk in de Zeilberg. De amateurs moesten 17 keer rond en dus 61,9 km. De masters stopten 2 ronden eerder en reden 51 km.

Al snel werd de wedstrijd geopend. Teun van Poppel, Daniele Manca en Leroy Provenzano sloegen een gat van 200 meter. Maar na 10 km wedstrijd was het al gedaan met die poging. Daarna had het peloton de wedstrijd goed onder controle. Niemand kon wegkomen. We zagen nog even een klein gaatje voor Peter Stienstra en Wouter Salden. Maar verder liep het uit in een massasprint. De winst ging naar Provenzano die net wat meer over had dan Stienstra. De derde plaats ging naar Tijl Swennen. De gemiddelde snelheid lag ook vandaag weer op 43,5 km/uur.

De masters reden 42,1 km/uur. Hier meteen een ontsnapping van Ronny Denier en Stephan Muijres die samen al meteen na een ronde 30 seconden voorsprong hadden. Sander Dijkink en Timmy Maes gingen op zoek naar de vluchters. Ze kwamen op 25 seconden van hen en hadden een gat van 18 tellen op het peloton. Maar dit peloton haalde de achtervolgers terug waarna Ruud Verbakel en Kurt Houben de jacht inzetten. Ze kwamen bij de koplopers en ook Bert Meuwis sloot bij hen aan. Het peloton kwam op 21 seconden. De ronde erna was er weer een complete hergroepering. Met nog drie ronden te gaan probeerde Denier het nog een keer, dit keer met Dijkink samen. Een viertal sprong naar hen toe, Verbakel, Meuwis, Jeroen Hendriks en Houben. Samen hadden ze al snel 50 seconden voorsprong. De zes sprintten samen af en Houben was Verbakel te snel af. Daarachter wist Ronny Denier nog net voor Meuwis derde te worden.