Bastenakenaar Steve Guillaume wint weer in Ospel bij masters en Addy van Stiphout sterkste amateur

Het parkoers in Nederweert Ospel aan het Ommelpad telt 3870 meters en slechts 2 hoeken. Hierdoor is het moeilijk wegkomen van het peloton. En de masters rijden dan bijna net zo snel als de amateurs. Lange tijd leek het er zelfs op dat ze harder gingen, maar ze bleven steeds achter de amateurs en reden hetzelfde gemiddelde over de hele wedstrijd.

Daniele Manca opende de wedstrijd meteen door een gat van 16 seconden te slaan. Hij kreeg nog even gezelschap van Martijn Gijsbers, maar beiden werden snel teruggehaald waarop Rick van Deursen weer wegsprong. En even later Erwin Bakker het ook probeerde, maar niemand lukte het. Vervolgens nog een poging van Martijn Gijsbers die toch weer 15 seconden kreeg maar wederom slechts voor even. 
Na een 38 km wedstrijd ontstond een kopgroep van 4 man Jonathan Paulus, Wessel Coppelmans, Jorg Claes en Matthias Krols. Twee ronden lang mochten ze ervan proeven. Met nog een km of 8 te gaan een ontsnapping van Teun van Poppel en Stef Anthonissen. En toch werd het een massasprint. En daarin is Addy van Stiphout de sterkste. Brian Rutjens werd twee en Jorg Claes drie.

Bij de masters rommelde het net zoveel. Diverse ontsnappingen van om te beginnen Bert Meuwis en Ronny Denier. Daarna Denier, Stephan Muijres en Kris van der Moeren gevolgd door een poging van Ruud Verbakel. Even leek het halfweg koers te breken, maar ook dat werd weer teniet gedaan. Dus ook bij de masters een massasprint. De winnaar van vorig jaar op dit parkoers won nu ook weer. Steve Guillaume uit Bastogne. En ook de tweede van vorige editie, Ruud Verbakel werd nu weer tweede. Bas Janssen pakte de derde plaats.