Bakker wint in eigen huis en Verbakel snelste master in Neerkant

Een bescheiden 1 minuut 15 sec werd tussen de amateurs en masters gezet bij de start. Met een ronde van ruim 4550 meter moest dat geen problemen geven met inhalen. Maar ja, wie houdt er rekening mee dat de amateurs een volle minuut sneller rond gaan dan de masters. Ze reden 46,5 km per uur in de eerste ronde tegen de masters slechts 39,5. Het gevolg was dat het tegen het eind van de wedstrijd allemaal bij elkaar reed. Met een verschil van twee ronden te rijden en het feit dat de amateurs een ronde ingehaald hadden betekende dit dat de ene categorie de laatste ronde kreeg en de andere af moest sprinten. En de ronde erna dus de amateurs finishten. Verwarring alom. Hadden we wel genoeg rondes gereden? Of de masters te lang? 

Dat het zo hard ging lag mede aan een directe ontsnapping van 7 renners; Dirk Jansen, Erwin Bakker, Teun van Poppel, Daniele Manca, Mike Deutekom, Joris de Mönnink en Roy Marcellis.  Deutekom en de Mönnink moesten ze laten gaan en sloten bij de achtervolgers aan. Die kwamen op 26 seconden en het peloton op 43. Op de helft van de wedstrijd werden de achtervolgers terug gehaald en was de achterstand 42 tellen. Die liep echter elke ronde hard terug. Met nog 2 ronden te gaan was er nog maar 10 seconden over en bij de laatste ronde niets meer. De sprint die volgde werd door Erwin Bakker in zijn eigen dorp gewonnen. Manca werd tweede en Arne Venken derde. De snelheid kwam over de hele wedstrijd op 45,1 km/u uit.

Bij de masters gingen na een 7 km Ruud Verbakel en Cliff Vansummeren alleen op pad. Ze hadden al meteen een 200 meter voorsprong, 20 tellen. Even zoveel later zaten Edwin Raats en Kristian Michiels ze op de hielen en die kregen al snel aansluiting met in hun slipstream een twaalftal collega’s. Ronny Denier waagde nog een poging en sloeg een gat van 200 meter, maar werd al snel terug gefloten. En meteen probeerde Edwin Raats weg te komen. Ook hij kreeg een 20 seconden maar die werd ook langzaam verminderd. Bij het luiden van de bel zaten ze al op 7 seconden achter hem. De ronde erna was het een sprint tussen drie Belgen, waarbij Verbakel won, Wim Verbraecken tweede werd en Benny Claes derde. Deze mannen reden over de hele wedstrijd 42,1 km/uur met een variatie in de rondetijden van 5:48 tot 7:05. Rennen en stilstaan dus.


Woensdag 29 juni rijden we in Handel.