Addy van Stiphout wint in Gemert. Florian Smits bij de masters.

Vandaag in Gemert de start een half uur later omdat de zon wat langer aan de hemel staat. Het weer was ook beter dan vorige week. Nog geen zomer maar niet meer zo koud. Twee pelotons van 30 man aan de start voor de amateur categorie en de master categorie. En meteen werd er flink gekoerst. De masters reden zo snel (42,5 km/u) dat ze met een compleet peloton dat van de amateurs inhaalden.

Na eerst een rond van ruim 7 minuten en daarna zelfs een van bijna 8 minuten te hebben gereden, leken de masters de amateurs in te halen. Die reden 40,3 en dan komen de oudjes met 41,7 toch rap dichterbij. Maar Dennis Willemsen wurmde zich los en kwam bij de tweede doorkomst op 32 tellen voor de rest door.  Die rest trok er ook hard aan en een tiental wist Willemsen tee rondes later in te halen. De rest viel al snel terug op anderhalve minuut en de achterstand liep zelfs op tot ruim drie minuten. Deze groep moet de spelregels nog eens goed leren, want als een groep ingelopen wordt door de andere categorie, dan moet die groep geneutraliseerd gaan rijden tot de anderen ruim voorbij zijn en dan mogen ze zelf weer strijden. Dit is een systeem wat er bij de masters tot nog toe goed in zit. Maar deze amateurs begonnen zich te bemoeien met de wedstrijd van de masters. En die wedstrijdvervalsing willen we natuurlijk niet.
 De elf vluchters werden niet meer terug gezien. Stef van den Bosch moest ze echter 15 km voor het eind laten gaan. En vervolgens sprongen drie man weg. Zij sprinten met een voorsprong van 23 seconden af, waarbij  Addy van Stiphout de andere twee klopte. Dennis Willemsen, de aanzetter van de ontsnapping werd tweede en Peter Stienstra derde.

Bij de masters bleef het peloton compleet op een enkeling na die ze moest laten gaan. De hoge snelheid zorgde ervoor dat er geen ontsnappingen waren, maar normaal gesproken wordt bij dit soort snelheden het peloton uiteen gereten. En dat was deze keer niet het geval. Met uiteindelijk 24 renners gingen ze de eindsprint in. Nijmegenaar Florian Smits won voor de Belgen Benny Claes en Wim Verbraecken.