Addy van Stiphout en Ronny Denier winnen in Milheeze. Niels Vreys en Benny Claes klassement winnaars.

Een mooie dag om het seizoen in stijl af te sluiten. De zon scheen weer volop, net als bij alle wedstrijden dit jaar. Dit jaar was het seizoen iets verschoven en verlengd. Vandaar dat het programma doorliep tot in augustus. De opkomst was vandaag weer eens als vanouds; 35 starters in beide categorieën. Het gemiddelde lag dit jaar met 56,1 deelnemers net onder dat van 2018 maar boven het gemiddelde in 2019. 

Bij de amateurs kunnen we kort zijn. Er was geen ontkomen aan. Ondanks verwoede pogingen van Marcel Ruyten, Teun Nagel, Peter Stienstra, Erwin Bakker, Ike Janssen, Bruce Rayer, Niels Vreys en diverse anderen kon er geen gat geslagen worden. Dus werd het een massasprint. Addy van stiphout won deze sprint, Ruud Verbakel werd tweede en Niels Vreys derde.   


Bij de masters van start af een ontsnapping van Sander Dijkink en Edwin Raats. Ze haalden een kleine halve minuut. Na vijftien kilometer vond de rest het genoeg en slokten ze weer op in de groep. Met 37 km op de afstandsteller werd de slag geslagen. Peter Bylois, Nick Riddy en Ronny Denier sprongen weg, Mark Janssen, Sander Dijkink, Stephan Muijres en Frederic Wilmet gingen er achteraan en ook Dik van de Koolwijk en Sven Joosten zetten een tandje bij. De rest kwam pas na een halve minuut. De negen kwamen bij elkaar en bouwden samen aan de voorsprong die opliep tot 1:21. Ronny Denier was de snelste op de meet. De 16-jarige nieuweling Sven Joosten wist tweede te worden voor Dik van de Koolwijk.

 

 

Mede dankzij de medewerking van sponsoren was het dit jaar mogelijk om weer een totaal Klassement te verrijden. Dit klassement werd, net als vorig jaar, gewonnen door Niels Vreys bij de amateurs. Tweede werd Addy van Stiphout en derde Peter Stienstra. Bij de masters werd het klassement door Benny Claes gewonnen voor Nick Riddy en Niels van Kempen.